Tlač

Vínopédia, vinohradnícka encyklopédia

Vínopédia predstavuje ucelené informácie týkajúce sa jednotlivých krajín, významných vinárskych regiónov, výrobcov vín a destilátov. Vo Vínopédii nájdete úplne nové sekcie, vinársky slovník, aj kompletné infomácie o podávaní, výrobe, skladovaní a výberu vína.

Vinársky slovník

Akostné víno ​​s prívlastkom – Hrozno na výrobu musí spĺňať všetky požiadavky na výrobu vína akostného. Hrozno musí pochádzať z jednej ....

Obľúbené články

  • Vyberte víno k jedlu

    Ako kombinovať víno s jedlom? Nájsť správny súlad medzi pokrmami a vínami nie je jednoduché. Vo volbe hraje doležitú rolu cela rada faktorov, úprava pokrmu, použitie surovín a korenia, druh hostiny, ročné obdobie, rozpočet a v neposlednej rade osobné predstavy a zvyky.

  • Výroba vína

    Čo to vlastne víno je? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prekvasením muštu alebo rmutu (kašovitej látky z rozličných plodín) vínnej révy rodu Vitis“.

Vinársky slovník

  • Zbytkový cukr

    Pojem zbytkový cukr se rozumí obsah cukru ve víně, který neprokvasil na alkohol. Vína s vyšším obsahem ...

  • Bobulový výběr

    Víno s přívlastkem, vyšší kategorie než výběr, znamená výběr jednotlivých zralých bobulí hroznů, ve ...

  • Terroir

    Tento výraz francouzsky doslova znamená "půda" ale ve vinohradnictví skutečně odkazuje v mnohem širším smyslu ...

Vybrali sme pre vás

Košík 0

V košíku nemáte žiadny tovar