Tlač

Vínopédia, vinohradnícka encyklopédia

Vínopédia predstavuje ucelené informácie týkajúce sa jednotlivých krajín, významných vinárskych regiónov, výrobcov vín a destilátov. Vo Vínopédii nájdete úplne nové sekcie, vinársky slovník, aj kompletné infomácie o podávaní, výrobe, skladovaní a výberu vína.

Vinársky slovník

Brut Natur – Šumivá vína s obsahem do 3 g/l zbytkového cukru. Mezinárodní označení je Naturherb (zvláště tvrdé)..

Obľúbené články

  • Vyberte víno k jedlu

    Ako kombinovať víno s jedlom? Nájsť správny súlad medzi pokrmami a vínami nie je jednoduché. Vo volbe hraje doležitú rolu cela rada faktorov, úprava pokrmu, použitie surovín a korenia, druh hostiny, ročné obdobie, rozpočet a v neposlednej rade osobné predstavy a zvyky.

  • Výroba vína

    Čo to vlastne víno je? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prekvasením muštu alebo rmutu (kašovitej látky z rozličných plodín) vínnej révy rodu Vitis“.

Vinársky slovník

  • Intenzita

    Nový parameter hodnotenia vín na e-shope Global Wines (nájdete v sekcii "Podrobné informácie"). Nový parameter ...

  • Département

    Geopolitické rozdělení Francie, podobné hrabství ve Spojeném království nebo státu v USA

  • Pálenie suda

    Pálenie (toustovanie suda) ovplyvňuje chemickú štruktúru dreva a dáva vínu, ktoré v ňom ležia, požadované ...

Vybrali sme pre vás

Košík 0

V košíku nemáte žiadny tovar