Dôvodom založenia tohto malého rodinného vinárstva bola jednak láska k vínu, pôde a viniciam, ale aj dlhoročná tradícia výroby vína v rodine Veverkových. Pri spracovaní a výrobe vína sa snažia spájať modernejšie technológie s tradičnými postupmi, ktoré spolu s rukopisom dávajú vínam nezameniteľný charakter.

Prioritné podmienkou výroby vína je dobre vyzretý a zdravý strapec. Preto sa pán Veverka rozhodol pre výsadbu vlastných viníc, kde môže z väčšej časti kvalitu hrozna ovplyvňovať a kontrolovať. Odmenou za túto starostlivosť je mu potom to, že pri výrobe vína využíva iba prírodné obsah cukru a kyselín, čo z vín robí prírodný produkt s harmonickou chuťou a vôňou.

Sortiment tvorí z väčšej časti vína suché, ale u odrôd, ktoré dosahujú vysoké vyzretosti hrozna je zachovaný príjemný zvyšok prírodného hroznového cukru. Medzi špeciality vinárstvo patrí výroba vín, ktorá zrejú v nových francúzskych sudoch, ale aj lisovanie oleja z hroznových jadier alebo Výroba domácich hroznových džemov. Svojou malou produkciou sa snaží ukázať, sa v porovnaní s vinárskym svetom možno aj v našich podmienkach vyrábať kvalitné prívlastkové vína.