Lahodná a delikátna neperlivá minerálna voda z Toskánska z okolia mesta Florencia. Prvé zmienky pochádzajú z doby 187 rokov pred Kristom. Vybudovanie vily, z ktorej sa neskôr stala fľašovateľ a kúpele, sa datuje do roku 1792. Podložie vrtu sa skladá z toskánskeho pieskovca a typického ílu.

Vďaka týmto faktorom musí byť prameň čerpať z hĺbky 900 m. Čistá a neutrálne vôňa s harmonickou, typicky mäkkú chuťou. Charakteristickými črtami minerálky Acqua Panna je jej delikátnosť a mäkkosť, vďaka ktoré výborne doplnia "veľká" biela aj červené vína a harmonické pokrmy s jemnými chuťami a decentnými nuansami. Napríklad Chablis s ustricami, alebo Brunello di Montalcino s carpaccio. Teplota servírovania by nemala presiahnuť 6 stupňov a ak si chcete vychutnať jej unikátnosť, odporúčame opäť podávať bez ľadu a bez citrónu.

V roku 1957 úspešná firma San Pellegrino kúpila značku minerálnej vody Acqua Panna v Toskánsku. Od tejto doby tvorí Acqua Panna a San Pellegrino nerozlučnú dvojicu. San Pellegrino a Acqua Panna patrí medzi svetovú špičku v obore minerálnych vôd. Ich preslávené etikety a dizajn fliaš spozná každý gurmán kdekoľvek na svete.

Vďaka harmonickému vyváženie minerálnych látok je chuť týchto vôd nezameniteľná a špecifická. Nejedná sa o stolové vody, ktoré pochádzajú z povrchových vôd a sú neskôr sýtenom, ale o vysoko kvalitné a prémiové minerálky. Gastronomické kombinácia vody a jedla vyžadujú rovnakú pozornosť, ako kombinácia jedál a vín.

Tichá Acqua Panna vhodne doplní a podporí pokojnú atmosféru večera s delikátnymi a menej výraznými jedlami a harmonickými vínami. Obe vody, Acqua Panna Aj San Pellegrino zaručujú tú najvyššiu možnú kvalitu, preverenú rokmi praxe. San Pellegrino a Acqua Panna nie sú len skvelé minerálne vody, ale aj výnimočné produkty, ktoré podčiarkujú imidž podniku aj samotných konzumentov. Typická fľaša na stole tak znamená zaradenie do modernej a sofistikované spoločnosti