Courvoisier - aromatická elegancia Po celé dve storočia je Courvoisier ručne vyrábaný a veľmi často oceňovaný koňak, ktorý kombinuje tradičné technológie výroby s neúprosne nastupujúcimi inováciami. Vďaka štyrom najlepším Cru apelacím v Cognacu, môžu miestne Master Blenders vytvárať úžasné zmesi, ktoré tvoria základ Courvoisier identity.

Courvoisier je v súčasnosti jedinou značkou koňaku, ktorá kontroluje celý proces výroby - od hrozna až po finálnu fľašu. Veľmi úzko spolupracujú s viac ako 800 pestovateľov, aby si boli istí kvalitou suroviny. Zároveň veľmi úzkostlivo dbajú na kvalitu sudov - tie sa ručne vyrába z vyše 200 rokov starých dubov, na základe veľmi presných špecifikácií. Celý proces výroby je potom rozdelený do 4 fáz


1/ Pestovanie hrozna - koňak sa smie vyrábať iba z odrôd Collombard, Folle Blanc alebo Ugni Blanc v 6 uznaných Crus apeláciách. Courvoisier však pestuje hrozno len v 4 z nich - Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies and Fins Bois.


2/ Destilácia - dvojitá destilácia prebieha 24 hodín denne od novembra do marca, inak by výsledok nemohol byť uznaný ako koňak. U Courvoisier táto destilácia prebieha v malých 25ha "kotloch", čo je pomerne nákladné. Finálny produkt je rozdelený na tri časti - "hlavu, srdce a chvost". Iba tá najlepšia časť eaux-de-vie zo "srdca" je potom použitá na Courvoisier a pripravená k zretiu.


3/ Stárnutia - prebieha v ručne vyrobených sudoch z vyše 200 rokov starých dubov. Každý koňak musí zrieť minimálne 2,5 roka, každý ďalší rok mu pridáva na komplexnosti a jemnosti. U Courvoisier zrejú koňaky na rodinnom zámku v pivniciach z 18 storočia.


4/ Blending - základom miešanie je rešpekt individuálnym kvalitám každého samostatného koňaku. U Courvoisier ho vnímajú ako umenie. O tom svedčí fakt, že sa tu za 200 rokov histórie vystriedalo iba 6 master blender!!!