Georges Bertrand, otec Gérarda, bol v 70. rokoch vizionárom a priekopníkom výroby kvalitných vín v Languedoc. Jeho vášeň k vínu a nadšenie pre inovácie boli základom na vybudovanie moderného vinárstva. Už od roku 1975 sa na výrobe vína podieľal jeho syn Gérard, ktorý sa po náhodnom úmrtí otca, v roku 1987, ujíma vedenia.

Po ukončení svojej ragbyovej kariéry v roku 1992 sa už naplno venuje vedeniu firmy. Gérard hneď od začiatku poznal, že sa musí prispôsobiť vývoju trhu - zameral sa na výrobu výrazných, harmonických a elegantných vín. Vďaka kvalitným vínam a "férové" cene uspel veľmi rýchlo. Cena "Best France Value" z 2 500 vinárstvev hovorí za všetko.

Základ tohto úspechu je predsa jednoduchý: rešpekt k regiónu, zodpovedná práca vo viniciach, kvalitné suroviny, kontrolovane výnosy, optimálna zrelosť hrozna, ručný zber hrozna a zrenie v sudoch rešpektujúce harmónii a osobitosť každého cuvée. Gerard svojím myslením pokračuje vo vizionářství svojho otca: "Ak dnes vysadím vinice, urobím to pre svoje deti".

Dnes obhospodaruje cez 270 hektárov viníc na piatich vinárstvach (Château L 'Hospitalet, Domaine de Villemajou, Château Laville Bertrou, Domaine Cigalus, Domaine de L' Aigle) a vyváža víno do viac ako 40 krajín sveta.