Vinárstvo La Scolca bolo založené medzi rokmi 1917 - 1919. V tom čase vinárstvo kúpil pradedko súčasného majiteľa Giorgia Soldatiho, ktorý dnes spoločnosť vedie so svojou dcérou Chiarou. Na pozemku pôvodne stála stará farma, ktorá dobre slúžila aj ako rozhľadňa.

Odtiaľto aj samotný názov vinárstvo La Scolca, čiže "Pozri sa do diaľky". Tiež priezvisko Soldati je symbolické. Znamená "vojaci" a odráža hrdosť a húževnatosť majiteľov.

V roku 1919 bola v čase nákupu pôda čiastočne využívaná pre pestovanie obilia a časť bola zalesnená. Rodina Soldati mala prepracovaný plán vysadiť odrodu Cortese do oblasti, v ktorej sa tradične pestovalo iba červené víno. Giordio Soldati vytvoril mimoriadnu sadu vín a vďaka tvrdej práci aj moderným technológiám sa vinárstvo La Scolca zaradilo medzi jedno z najznámejších vinárstev v oblasti Gavi.

Ideálne podmienky pre víno Gavi

La Scolca má svoje vinice v najkrajších lokalitách okresu Rovereto. Spoločnosť spravuje plochu asi 50 ha viníc, pozostávajúce z približne 200 km riadkov vínnej révy. Morský vzduch, plné slnko, chlad a minimálny výskyt rosy. Všetky tieto prvky vytvárajú ideálne podmienky pre plné a správne dozrievanie hrozna. V kombinácii so správnymi postupmi a technológiami tu vzniká to najlepšie víno tejto oblasti - "Gavi dei Gavi" ®.

Víno Gavi vyrobené z odrody Cortese vzniklo v päťdesiatych rokoch práve vo vinárstve La Scolca a od tej doby sa stalo klasikou. "Gavi dei Gavi" ® je víno, ktoré prekvapí a nadchne. Je hlboko zviazané so svojím pôvodom a krajín. Kombinuje jemnú vôňu so silnou povahou a veľkou osobnosťou. Je svieže, ovocné a plné chutí.

Dokonalosť od začiatku do konca

K výrobe vynikajúceho vína je potreba vynikajúcich hroznov. Vinice po vinici sa zberá samostatne v čase dokonalej zrelosti hrozna. Vďaka pomoci počítačového systému sa kontroluje pôvod hrozna a nedochádza tak k miešaniu muštov z rôznych miest. Etikety Gavi sa líši podľa viníc rôzneho veku. Biela etiketa pochádza z dvadsaťročných viníc a čierna etiketa zo šedesátiletých viníc.

Zber sa robí obvykle ručne. Hrozno sa zhromažďujú v košoch a potom sa vykladajú do malých prívesov.

Po celú dobu spracovania a následne uskladnenie vína sa dbá na vysoký štandard všetkých vykonávaných úkonov. Vy si tak na konci celého procesu môžete vychutnať víno tej najvyššej kvality.