"Enologické prax týkajúce sa techniky výroby vína a štýlu vína môže byť použitá v ktoromkoľvek vhodnom regióne svet". Toto je filozofia, ktorá doviedla vinárstva Masi až do Argentíny.

V Tupungato Valley, v regióne Mendoza, bol objavený zaujímavý potenciál. V tunajšom vinárstve Vigneti La Arboleda boli, popri tradičných odrôd Malbec a Torrontés, vysadené aj odrody typické pre taliansky región Veneto. Vinice boli vďaka inovačnému systému zavlažovania prispôsobené špecifickým potrebám talianskych odrôd. Začalo sa tu s výrobou vín s použitím techniky appassimento a dvojaký fermentácie.

Vďaka bohatým skúsenostiam s čiastočným sušením hrozna a vďaka vysoko kvalifikovaným enologům z vinárstva Masi, dosiahla vína Masi Tupungato vysokej úrovne hneď od začiatku svojej existencie.

Najmodernejšie technológie pomáhajú u vysoko koncentrovaných hrozna zachovať prirodzené vlastnosti. Výsledná vína kombinujú veľkorysosť, drsnosť a bujnosť Argentíny s uvoľnenosťou, eleganciou a vrelosťou talianskeho Veneto. Vinári sa snaží vypichnúť terroir oblasti, dodávajícívínům charakteristický prejav.

Raritným počinom je víno Corbec, ktoré je vyrobené metódou apassimento a tento vydarený pokus môžeme nazvať "Amarone z Argentíny". Vína z vinárstva Tupungato mieša prastarú tradíciu s modernými prístupmi k výrobe. Odporúčame.