História tohto dynamického vinárstva je pomerne krátka. Všetko začalo v roku 1983. Manželia Ulrich a Marietta Klumpp založili na predmestí Bruchsale malé vinárstvo, v ktorom zhmotnili svoju vášeň a nadšenie pre vína. V roku 1990 postavili novú budovu svojho vinárstva.

Od roku 1996 sa pestovanie hrozna aj výroba vína riadi ekologickými / biodynamickými princípy. V roku 2004 preberá zodpovednosť za výrobujejich syn Markus a v roku 2010 sa k nemu pridáva aj jeho brat Andreas. Vášeň pre víno, prírodu a najmä pre vínnu révu charakterizuje ich všetky správanie a myslenie. Svoje vína berú ako regionálna veľvyslanca, reprezentujúci symbiózu klímy a podložia.

V pivnici sa Markus drží zásady, že menej niekedy znamená viac - skúsenosti a znalosti sú tak často dôležitejšie ako akékoľvek technické
inovácie. Veľmi pozorne sleduje proces výroby, aby mohla vzniknúť naozaj autentická vína. Biele vína sa vyrába iba v nerezových tankoch. Všetky červené vína zrejú v malých dubových sudoch - bežná vína v použitých sudoch a kratšiu dobu, vína z najlepších viníc potom až 18 mesiacov v nových sudoch.

V súčasnosti svoje vína pestujú na 23 hektároch viníc a vyrobí okolo 180-200 tisíc fliaš ročne. Hlavnými bielymi odrodami sú Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder a Chardonnay, červenými potom Spätburgunder, St. Laurent, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot.