Liehovar J&M Ziegler bol založený v roku 1865 vo Freudenberg. Mesto sa nachádza na idylickom mieste na brehu Mohan (Main) v regióne Baden Württemberg. V celom regióne je potom na 30 000 rôzne veľkých páleníc.

Destilérie Ziegler bola pôvodne založená ako pivovar, ktorý mal licenciu aj na destiláciu. Neskôr však bol prestavaný iba na liehovar. Dnešné surovinou je však najkvalitnejšie ovocie z celej Európy podľa toho, kde sú najlepšie podmienky pre pestovanie jednotlivých druhov. Ziegler nedestilujú iba bežné ovocie ako jablká, hrušky, najrôznejšie kôstkoviny a bobule, ale aj menej obvyklé druhy ako MIRABEL, divoké čerešne, slivky a ďalšie.

Dnes sa táto pálenica radí medzi najlepšie a najuznávanejšie výrobca ovocných páleniek nielen Nemecku, ale aj v celej Európe. Reprezentuje umenie destilácie najvyššej kvality. Garantmi kvality sú Alain Langlois a "master Destillery" Jurgen Marra, ktorí sú úzko spätí s tradíciou spoločnosti a vedia, že hlavným predpokladom pre ovocie / surovinu excelentnej kvality sú región pôvodu, podložia a podnebie.

Iba za týchto predpokladov môže byť vyrobené eau-de-vie tej najlepšej kvality. Aj preto spolupracuje Ziegler s farmármi, ktorí sú starostlivo vyberaní a celý proces pestovania je dôsledne kontrolovaný. Zvyčajne sa jedná o dlhoročné kontrakty a dodávatelia sú z celej Európy.

Ziegler, proces výroby

Chrbticou produktov je ovocie. Vždy odoberala v tej najvyššej kvalite a optimálnym stupni zrelosti. Na začiatku výrobného procesu je všetko ovocie ručne prebrané a skontrolované. Potom sa z ovocia mechanicky odstráni listy, stopky a ostatné nepotrebné časti vrátane jadrovníkov a kôstok. Ovocie je najdôležitejšou zložkou páleniek Ziegler, preto je mu venovaná veľká starostlivosť a je vždy perfektne očistené. Potom sa ovocie pokrčí a začne riadené kvasenie pri konštantnej teplote 18 stupňov.

Presovania, čiže pokrčenia, býva častokrát robené ručne a veľmi jemne, bez použitia tlakových lisov tak, aby aróma zostalo v ovocí a postupne sa uvoľnilo do rmutu. Nasleduje dvojitá destilácia - základné hrubá a finálna jemná, z ktorej sa získa požadované "eau de vie". Všetky takto vyrobené destiláty sú uložené na zrenie. Destiláty z bobuľového ovocia dozrievajú minimálne tri roky, z kôstkovín potom minimálne päť rokov.

Podľa typu zrejú destiláty v nerezových tankoch, sklenených nádobách, dubových alebo gaštanových sudoch. Priebeh zrenia je dôkladne monitorovaný. Pred fľaškovaním je koncentrované "eau de vie" pomocou pramenitej vody rozriedené do konečnej podoby - tomuto procesu sa hovorí "manželstvo". Nasleduje plnenie do charakteristických fliaš, etiketovanie a zapečatenie - všetko prebieha ručne. Tak vznikajú prírodné pálenky značky Ziegler.