Váš košík je prázdný
Vinárstvo Villa Maria patrí medzi vedúce vinárstva Nového Zélandu. Vinárstvo založil v roku 1961 Sir George Fistonich, ktorý stále spoločnosť vlastní. Víno bolo jeho vášňou už od detstva. Sir Fistonich k tomu hovorí: "Som Chorvát a tak je víno súčasťou mojej krvi."
Villa Maria je dokonca považované za ikonu celého novozélandského priemyslu. Neustála snaha vyrábať vína vysokej kvality pasuje Villa Maria do pozície najviac oceňovaného vinárstvo Nového Zélandu posledných tridsiatich rokov! Prvú cenu získal už v roku 1962, v čase, keď vlastnil len pol hektára viníc. Dnes vlastné vinice a vinárstvo v 4 regiónoch Nového Zélenadu a vína sa vyvážajú do viac ako 50 krajín sveta.
Od roku 1990 používa Villa Maria na všetkých svojich vínach skrutkové uzávery. Vinárstvo bolo prvé na svete prezentované ako "cork free zone". George Fistonich veria, že práve toto rozhodnutie stojí za úspechom a kvalitou jeho vín. Villa Maria vlastné vinice vo všetkých hlavných oblastiach Nového Zélandu: Marlborough, Hawke 's Bay a Gisborne. Mimo vlastných hrozna nakupuje Villa Maria surovinu od ďalších cca 80 pestovateľov vín, kde si celoročne kontroluje kvalitu produkcie.
Dlhodobým cieľom vinárstvo Villa Maria je šetrné správanie k životnému prostrediu a zaisťovanie obnoviteľných zdrojov. V tomto stále rodinnom vinárstve cíti zodpovednosť zabezpečiť, že využívané zdroje sú chránené pre ďalšie generácie. Všetci tu veria, že "udržateľnosť zdrojov" nie je len cieľom na dosiahnutie, ale dlhodobú cestou. Villa Maria je členom združenia Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) od jej založenia v roku 1995.
Táto vinárska iniciatíva sa snaží hľadať "najlepší" postupy pre prácu na viniciach aj vo vinárstve tak, aby vyhovovali potrebám dneška a neovplyvňovali nepriaznivo možnosti zajtrajška. Všetky vinice a pivnice Villa Maria sú už buď akreditované v SWNZ, alebo v prípade nových lokalít sú v procese získavanie akreditácie. Villa Maria v súčasnosti pestuje a zberá na vybraných viniciach v Aucklande, Hawkes Bay a Marlborough bio-certifikované organické hrozno.
Svoju prvú organickú vinicu má vinárstvo v Hawkes Bay od roku 2000, plné certifikácia tu dosiahli v roku 2004. Spoločnosť má v súčasnosti štyri vinice plne riadené podľa zásad organického vinohradníctvo. A čo ďalej robia u Villa Maria pre životné prostredie? Využívajú rekuperácia tepla alebo chladnejšieho nočného vzduchu k chladenie pivníc, plne využívajú prirodzeného svetla na osvetlenie, recyklujú všetok odpad vzniknutý pri spracovaní hrozna, využívajú dažďovú vodu a obnoviteľné zdroje energie alebo tiež používají hybridní automobily.