Váš košík je prázdný
Nový drink, ktorý dobýva svet! Čokoláda, pistácie a štipka luxusu – toto je DUBAJSKÁ ČOKOLÁDA! Krémový, dekadentný koktail s ikonickým pistáciovým likérom Bottega Pistacchio, čokoládou a štipkou zlatého prachu.
Pokud toužíte po neobyčejném zážitku, který oslní vaše smysly a potěší každého příznivce dobrého pití, máme pro vás něco opravdu speciálního. Představujeme vám unikátní drink, který kombinuje jemnou chuť pistácií s intenzivní hořkou čokoládou – dokonalé spojení Bottega Liquore Pistacchio Cream a Bottega Liquore Cioccolato Nero!
Tento trendový nápoj nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale také okouzlí svým lákavým vzhledem – vrstvené barvy likérů a krémová textura smetany vytvářejí pohled, kterému nelze odolat. Ideální nejen na večírky, ale i na romantické večery nebo oslavy s přáteli. K jeho výrobě vám doporučujeme použít prémiové italské likéra značky Bottega.
Príjemne sladký, krémový likér s nízkym obsahom alkoholu. Vyznačuje sa intenzívnou vôňou pistácií a jemným mandľovým nádychom.
Pistácie použité pre tento likér sa spracovávajú tradičnou metódou na pastu, ktorá zachováva všetky ich cenné, senzorické vlastnosti. Pasta sa potom odborne zmieša s alkoholom, vodou a cukrom, čím vznikne krémový, okrúhly, zamatový likér s intenzívnou a opojnou vôňou sicílskych pistácií.
Vynikajúci čokoládový likér ktorého hlavnou zložkou je kakao, ktoré pochádza z rastliny "Theobroma" alebo "potrava bohov".
Spojením kakaa s alkoholom vzniká nápoj vyzdvihujúci chute horkej čokolády. Vďaka technike miešania je krémový a jemný a podmaní si aj tie najvyberanejšie chuťové bunky.
• 40 ml Bottega Liquore Cioccolato Nero (čokoládový likér)
• 40 ml Bottega Liquore Pistacchio Cream (pistáciový likér)
• 40 ml mandľového mlieka
• 20 ml smotany na šľahanie (33 %)
• Ľad (väčšie kocky alebo ľadová guľa)
• Jedlý zlatý prášok alebo plátky zlata (voliteľné pre luxusný efekt)
• Hoblinky čokolády
1) Pripravte pohár
Vyberte elegantný pohár na nožičke (napr. coupette alebo nízky pohár na koktaily) a okraj namočte v medovom situpe a obaľte v rozdrvených pistáciách pre zaujímavý vizuálny efekt.
Do pohára vložte veľké kocky ľadu alebo ľadovú guľu. To vám pomôže udržať vrstvy oddelené a vizuálne zaujímavé.
2) Spodná vrstva – čokoládový základ
Pomaly nalejte Bottega Liquore Cioccolato Nero do pohára. Vďaka vyššej hustote sa usadí na dne.
3) Stredná vrstva – pistáciový kontrast
Opatrne nalejte Bottega Liquore Pistacchio Cream cez obrátenú lyžičku alebo po zadnej strane barovej lyžice. Tento trik zaistí, že pistáciová vrstva zostane nad čokoládovou.
4) Horná vrstva – zamatová biela
Zmiešajte v shakeri mandľové mlieko so smotanou, aby vznikla jemná nadýchaná textúra. Pomaly nalejte na pistáciový likér rovnakým spôsobom ako predchádzajúcu vrstvu.
5) Luxusná dekorácia
Pre extra efekt posypte povrch jedlým zlatým práškom alebo ozdobte plátkom zlata. Zlatý prášok je možné nahradiť aj hoblinkami čokolády.
6) Servírovanie
Podávajte bez miešania, aby si hosť mohol užiť postupné vrstvenie chutí.
fotografia je iba ilustračná
5. 4. 2024
30. 1. 2024
1. 12. 2023
15. 9. 2023
31. 7. 2023